Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” 2014 | Πέλλα – Θεσσαλονίκη

Αφίσα του 9ου Διεθνή Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος" 2014 στη Θεσσαλονίκη

 9ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πέλλα – Θεσσαλονίκη 2014

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” παράλληλα με τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 και 10.000 μέτρων και τον Δρόμο 1.000 μέτρων των μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Το σύμβολο του Μαραθώνιου είναι το πρόσωπο του μεγάλου στρατηλάτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου και στόχος είναι να αναδειχθεί σε ένα αθλητικό γεγονός παγκοσμίου φήμης το οποίο θα αποτελέσει ένα ταξίδι στην ιστορία ενώ ταυτόχρονα θα εμφυσήσει στους συμμετέχοντες ένα υγιεινό πρότυπο διαβίωσης και βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους.

Ως αφετηρία ορίζεται η Πέλλα, η πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους και συγκεκριμένα στην πλατεία όπου φιλοξενείται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο τερματισμός θα γίνει στην Παραλία της Θεσσαλονίκης στον Λευκό Πύργο κοντά στο άγαλμα του έφιππου στρατηλάτη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» πραγματοποιούνται παράλληλες πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στις 06 Απριλίου είναι οι εξής:

1)Μαραθώνιος Δρόμος:
Ώρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία του Δήμου Πέλλας μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Πλατεία Λευκού Πύργου

2) Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.:
Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Αφετηρία: Από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, 28ης Οκτωβρίου 157.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Πλατεία Λευκού Πύργου

3) Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.:
Ώρα Εκκίνησης: 12:30
Αφετηρία: Από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων (Επταλόφου)
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Πλατεία Λευκού Πύργου

4 )Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων :
Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Αφετηρία: Επί της παραλιακής οδού (Λεωφ. Νίκης) από την πλατεία Αριστοτέλους.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Πλατεία Λευκού Πύργου

Με εξαίρεση τον Μαραθώνιο όπου οι αθλητές θα μεταφερθούν με ευθύνη των διοργανωτών στην αφετηρία με λεωφορεία, στα υπόλοιπα αγωνίσματα έχουν την ευθύνη μόνοι τους οι αθλητές να βρίσκονται στην αφετηρία, μία ώρα πριν την καθορισμένη έναρξη του κάθε αγώνα.

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος μπορούν να εγγραφούν:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.alexanderthegreatmarathon.org , www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax:
2310-200.361, Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ
2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360
Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας είτε ατομική είτε ομαδική, θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής, αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής σας.  Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.
Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ θα υπάρχει για τις εγγραφές που θα γίνουν Παρασκευή 4.4.2014 και Σάββατο 5.4.2014 στο κέντρο παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής (Registration center). Ο αριθμός των νέων εγγραφών θα είναι περιορισμένος.

Λεπτομέρειες για το κόστος των εγγραφώνκαι γιαντους τρόπους πληρωμής θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Μαραθώνιου: http://www.atgm.gr/.

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα φτάσουν στο τέρμα θα τιμηθούν με αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ το δίπλωμα συμμετοχής θα το παραλάβουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org  , www.atgm.gr .

Χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους  6 πρώτους της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου  και στους 3 πρώτους νικητές των 10.000 μέτρων. Με την προϋπόθεση ότι θα σημειώσουν επίδοση καλύτερη από 2:35.00 για τους Άνδρες  και από 3:00.00 για τις Γυναίκες στον Μαραθώνιο και επίδοση καλύτερη από 32:00 για τους Άνδρες  και από 41:00 για τις Γυναίκες στα 10.000 μέτρα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο ανεπίσημα αμέσως μετά την λήξη των αγώνων ώστε να έχουν την δυνατότητα όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν ενστάσεις ενώ επίσημα τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δέκα εργάσιμων ημερών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>